Ενημέρωση από το δικαστήριο της Δήμητρας στις 23/3 στη Χαλκίδα

 

Το δικαστήριο της Δήμητρας σχετικά με το περιστατικό του 2018 με τον κυνηγό στην Εύβοια είχε οριστεί για τις 23/03/2023 στη Χαλκίδα. Τη μέρα εκείνη ήμασταν εκεί, έξω από τα δικαστήρια μαζί με άλλα συντρόφια για να στηρίξουμε τη συντρόφισσα και να αναδείξουμε το ζήτημα του κυνηγιού με αφορμή την υπόθεση.

Είχε καλεστεί συγκέντρωση από τέσσερις συλλογικότητες:

Μαζευτήκαμε περίπου 30 άτομα, η παρουσία ήταν έντονη, κρεμάστηκε πανό με σύνθημα “ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ”, πετάχτηκαν τρικάκια και ακολούθησε αυθόρμητο πορειάκι κατά το οποίο φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στο κυνήγι, στο σπισισμό και στη λεηλασία της φύσης. Μερικά από αυτά:

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ ΟΥΤΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
  • ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΞΙΑ
  • ΚΥΝΗΓΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ, VEGAN ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ
  • ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ ΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
  • ΔΙΝΕΙ Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
  • ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΛΟΠΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
  • ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Η δίκη τελικά πήρε αναβολή για τις 14/12/2023. Σχετικά με τους κυνηγούς, πέρα από τον ίδιο που είχε εμπλακεί στο περιστατικό, τη σύζυγό του και τους δικηγόρους του, δεν είδαμε άλλη παρουσία. Όσον αφορά στο νομικό σκέλος, για τη δίκη έχουν οριστεί δύο δικηγόροι υπεράσπισης του κυνηγού, ένας από τον ίδιο και ακόμα ένας από τον κυνηγετικό σύλλογο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας στο δικαστήριο, όταν δίνονταν οι αναβολές, οι δικηγόροι του κυνηγού δήλωσαν παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας μόνο εις βάρος της συντρόφισσας Δ. και όχι για το δεύτερο κατηγορούμενο άτομο.

Τα άτομα που κατηγορούνται είναι δύο και η κακουργηματική κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία αφορά και στα δύο άτομα. Η επιλογή επομένως να εστιάσουν στο ένα από τα δύο άτομα μιας υπόθεσης, σε αυτό που έχει επιλέξει να ανοίξει το ζήτημα πολιτικά, επιβεβαιώνει αυτό που ήταν σαφές από την αρχή: Ότι η δίκη είναι πολιτική και η δίωξη εκδικητική. Η συντρόφισσα δε διώκεται για κάποια παράβαση του νομικού κώδικα αλλά για τις απόψεις της.

Από τη μεριά μας δε θα σταματήσουμε να στεκόμαστε στο πλάι της συντρόφισσας και να στηρίζουμε το πολιτικό άνοιγμα της δίκης. Το κυνήγι δεν είναι χόμπι, είναι δολοφονία και η συντρόφισσα δεν είναι μόνη της. Καθημερινά εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα δολοφονούνται από χομπίστες δολοφόνους – κυνηγούς και ψαράδες – και άλλα αμέτρητα βρίσκουν βασανιστικό θάνατο στα εργοστάσια της βιομηχανίας κρέατος, γάλακτος και αυγών. Μη ανθρώπινα ζώα εξακολουθούν να γδέρνονται για να γίνουν ρούχα, τσάντες και παπούτσια, να μετατρέπονται σε πειραματόζωα για καλλυντικά, φάρμακα και για κάθε είδους δοκιμές προϊόντων. Η ζωή των μη ανθρώπινων ζώων εξακολουθεί να θεωρείται αναλώσιμη και άξια μόνο για την εκμετάλλευσή της από τους ανθρώπους.

Δεν περιμένουμε η καταστροφή του σπισισμού να έρθει από το κράτος και τους νόμους του. Η υπόθεση αυτή, όμως, έχει δώσει μία δυνατή αφορμή για τη διάχυση του αντικυνηγετικού, αντισπισιστικού και ολικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ήδη τα τελευταία χρόνια ο λόγος και οι πράξεις ενάντια στο κυνήγι έχουν αυξηθεί και θα συνεχίζουν να αυξάνονται. Η κουλτούρα του ανθρωποκεντρισμού και του σπισισμού έχει αρχίσει να διαρρηγνύεται και όσο επιμένουμε τόσο θα δημιουργούμε ρήξεις στην ανθρωποκεντρική κανονικότητα.

Όσο εκείνοι προσπαθούν να φιμώσουν τον αγώνα μας και να χωρέσουν τον αντισπισιμό σε νομικά καλούπια, εμείς χτίζουμε σχέσεις και πολλαπλασιαζόμαστε. Ο αγώνας μας δεν περιορίζεται σε αίθουσες και προαύλια δικαστηρίου αλλά είναι παρόν στην καθημερινότητα και στους δρόμους. Και δε θα σταματήσουμε να μαχόμαστε μέχρι όλα να είναι ελεύθερα. Μέχρι την ολική απελευθέρωση.

 

ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

parasita@riseup.net

parasita.espivblogs.net

Leave a Reply