Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Ν.Α.

Στις 18/9/2014, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, το κράτος επιλέγει να καταστείλει την οργανωμένη αντιφασιστική πορεία στην ίδια περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι 64 συλλήψεις. Ανάμεσά στα συλληφθέντα άτομα είναι και ο αντιφασίστας Ν.Α.στον οποίο και φορτώνουν ένα βαρύ κατηγορητήριο πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. Στη δίκη του που ξεκίνησε στις 5/3/2018 και ολοκληρώθηκε στις 20/3/2018, ο Ν.Α. καταδικάζεται με εξόφθαλμα στημένο κατηγορητήριο σε έξι χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με αναστολή έως το εφετείο, για τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες της κατοχής και ρίψης μολότοφ.

Για ακόμη μια φορά, μπάτσοι, εισαγγελείς και δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Για ακόμη μια φορά, αυτό που διαδραματίζεται στις δικαστικές αίθουσες είναι η ποινικοποίηση του αντιφασισμού. 

Ως αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση, δε θα μπορούσαμε παρά να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα Ν.Α. Γι’ αυτό, ως ελάχιστη ένδειξη, προβήκαμε σε αφισοκόλληση στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η δίκη των υπόλοιπων 61, πλέον, συλληφθέντων ατόμων, που κατηγορούνται για πλημμελήματα έχει αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας:

18/9/2014:
Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P. στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής.
Ένας χρόνος κατά τον οποίο η αντιφασιστική μνήμη δεν έχει ξεχάσει και γι’ αυτό κατεβαίνει στο δρόμο οργανωμένα.
Μία μέρα που η κρατική καταστολή επιλέξει να διαλύσει μια οργανωμένη αντιφασιστική πορεία με κάθε κόστος. Και όπως συμβαίνει πάντα το κόστος βαραίνει τους “από τα κάτω”.

64 συλλήψεις. Ανάμεσά τους/ες και ο αντιφασίστας Ν.Α., στον οποίο και φορτώνουν ένα βαρύ κατηγορητήριο πλημελληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

5 και 20 Μαρτίου 2018 στις δικαστικές αίθουσες του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Πειραιά διεξάγεται μία από τις γνωστές δίκες – παρωδίες: Με ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ στημένο κατηγορητήριο, αντιφατικές – στα όρια της γελοιότητας – καταθέσεις μπάτσων (των μοναδικών μαρτύρων κατηγορίας) και απουσία στοιχείων έχουμε το εξής σύνηθες φαινόμενο: Εισαγγελέα να κάνει πως δε βλέπει και δικαστές να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Μπας και μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.

Και η ετυμηγορία: Έξι χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση με αναστολή μέχρι το εφετείο για τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες της κατοχής και ρίψης μολότοφ.

Στην πραγματικότητα, αυτό που διαδραματίστηκε για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες ήταν η ποινικοποίηση του αντιφασισμού. Μπάτσοι, εισαγγελείς και δικαστές ως υπερασπιστές του κράτους, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους, νομιμοποίησαν ξανά με την επίσημη δικαστική βούλα αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια ήδη νομιμοποιημένο στο δρόμο: την κρατική καταστολή επάνω στα πιο οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας που έχουν ταχθεί ενάντια στο φασισμό, είτε αυτός φοράει σβάστιγκα είτε όχι.

Σε αυτή τη δίκη – παρωδία, όμως, όπως και σε τόσες άλλες αντίστοιχες, εμείς δε γελάμε. Οργιζόμαστε. Και ως συλλογικότητα που στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε είδος φασισμού και ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και αιχμαλωσίας, είτε ανθρώπινου είτε μη ανθρώπινου ζώου, δε θα μπορούσαμε παρά να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα Ν.Α

Όσο, για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που μοιράζουν χρόνια εγκλεισμού σα να ήτανε στραγάλια ευχόμστε ολόψυχα:

ΕΞΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ

 

ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση
parasita@riseup.net
parasita@espivblogs.net

Leave a Reply