Παρέμβαση ενάντια στις φόλες που ρίχτηκαν στην περιοχή της Κυψέλης (25/5/2020)

 

Στο όνομα της “καθαρής πόλης”, με στόχο ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και στο πλαίσιο του ανθρωποκεντρικά δομημένου ανθρώπινου πολιτισμού, πολλοί σιχαμένοι άνθρωποι δολοφονούν ανα διαστήματα στους δρόμους μη ανθρώπινα ζώα χρησιμοποιώντας φόλες. Έτσι και κατά τη διάρκεια της καραντίνας καθώς και λίγο πιο μετά από αυτή, φόλες ρίχτηκαν σε μεγάλες ποσότητες στις γειτονιές της ανερχόμενα εξευγενισμένης Κυψέλης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πεθάνουν δεκάδες μη ανθρώπινα ζώα.

Πρόκειται για την ίδια χρονική περίοδο που επιχειρείται κρατικά η απονέκρωση του δημόσιου χώρου, με εκδιώξεις κόσμου που αράζει σε πλατείες, με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις κατοίκων και με αναβαθμισμένη επιτήρηση και μπατσοκρατία. Πρόκειται δηλαδή για τη χρονική συγκυρία κατά την οποία η παρουσία μας στους δρόμους ενοχλεί την κυριαρχία και τους φιλήσυχους πολίτες, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άνοιγμα των καφετεριών, τον περιορισμό των πλατειών από τα τραπεζοκαθίσματα και γενικότερα με την υπό εμπορευματική διαμεσολάβηση συνύπαρξη ανθρώπων που φέρουν την ιδιότητα του/της καταναλωτή/τριας.

Ο ανθρωποκεντρισμός φυσικά υπήρχε και προ καραντίνας και είναι αποτέλεσμα της λογικής που θέλει τα μη ανθρώπινα ζώα ανάξια ύπαρξης αν δεν επιτελούν ρόλο προς το συμφέρον των ανθρώπων. Κάποιες φορές μάλιστα και αυτό έχει τα όρια του. Έτσι, τα “ζώα συντροφιάς” δε φαίνεται να ενοχλούν όσο είναι εγκλωβισμένα σε κάποιο διαμέρισμα βιώνοντας τον εγκλεισμό και την εξάρτηση από τον άνθρωπο που τα φροντίζει. Ωστόσο, ενοχλούν όταν βγαίνουν βόλτα γιατί στα μάτια κάποιων τα μη ανθρώπινα ζώα αποτελούν “υγειονομική απειλή” για τους ίδιους αν όχι απλά ένα “δυσάρεστο θέαμα” που δεν αρμόζει σε μία καλαίσθητη πόλη. Το ίδιο ισχύει και για τα ζώα που κυκλοφορούν χωρίς κάποιον “δεσπότη”, κοινώς τα “αδέσποτα”, τα οποία εκτός από σκυλιά και γατιά, μπορεί να είναι και περιστέρια ή και ποντίκια.

Ο σπισισμός, η θεώρηση που θέλει τα ανθρώπινα ζώα ανώτερα από τα μη ανθρώπινα είναι η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι του κάθε κακοποιητή, βασανιστή και δολοφόνου των τελευταίων. Είναι ο κώδικας αξιών δίποδων σκουπιδιών που θεωρούν ότι η ζωή τους έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή των μη ανθρώπινων ζώων και τους δίνει το δικαίωμα να τους στερήσει είτε αυτή καθαυτή είτε την ελευθερία τους.

Ταυτόχρονα, η ρητορική της καθαρότητας αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια των καταπιεστών παντός είδους για την καθυπόταξη όσων διασαλεύουν την κανονικότητα. Στο στόχαστρο με την προφαση της “υγειονομικής απειλής” βρίσκονται εκτός από τα μη ανθρώπινα ζώα και μετανάστες/ριες, τοξικοεξαρτημένα άτομα, άτομα που εργαζονται στο σεξ, οροθετικά, άστεγα και οποιαδήποτε κατηγορία ατόμων “αποκλίνει” από την κουλτούρα ζωής που η κυριαρχία προτάσσει.

Από τη μεριά μας, αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά ως κομμάτια του ίδιου παζλ, ως μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στο πλαίσιο του αναρχικού ολικο-απελευθερωτικού αγώνα. Με αυτή την αφετηρία, βγήκαμε στις 25/5/2020 να πράξουμε το ελάχιστο ως απάντηση στις φόλες που ρίχτηκαν, βάφοντας με στένσιλ τους τοίχους στην Κυψέλη με το σύνθημα “ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΤΕ”. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά προειδοποίηση. Ανθρώπινα σκουπίδια που δολοφονείτε ζώα, εσείς που βάζετε φόλες, κυνηγάτε, ψαρεύετε και λοιποί σπισιστές κακό ψόφο να χετε.

Θα αράζουμε στους δρόμους όσο γουσταρουμε

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΣΠΙΣΙΣΜΟΥ

ΦΟΚΟ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

parasita@riseup.net
parasita.espivblogs.net

Leave a Reply