26/6/2022 – Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η συγκέντρωση αρίθμησε περίπου 70 άτομα. Η σύνθεση ήταν ετερόκλητη, με άτομα του αναρχικού χώρου, φιλοζωικές ομάδες και άλλες ατομικότητες. Στο χώρο υπήρχαν φυσικά μπάτσοι, μια κλούβα και ένα κάρο κανάλια με τους ρουφιανοδημοσιογράφους να τραβάνε μονίμως πλάνα τον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές η συγκέντρωση κύλησε σε χαμηλούς τόνους με εξαίρεση κάποιες προφορικές διενέξεις με μερικούς/ές πελάτες/ισσες που ήθελαν να μπουν στο πάρκο. Όσο βρισκόμασταν εκεί δε μπήκε κανένας/μία λόγω της συγκέντρωσης, ενώ όσοι/ες ήταν ήδη μέσα τους/ις έβγαζαν οι υπάλληλοι του Αττικού από άλλη έξοδο ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι/ες με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Περισσότερη ένταση υπήρξε ανάμεσα στα άτομα του αναρχικού χώρου και σε μερίδα φιλόζωων που ενοχλήθηκε από τα αντιμπατσικά μας συνθήματα. Η σχέση εξάλλου της πλειοψηφίας των φιλοζωϊκών ομάδων με τους μπάτσους δεν είναι κρυφή και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Οι αντιδράσεις τους φυσικά απαντήθηκαν και τα συνθήματα συνεχίστηκαν. Ο διαχωρισμός μας με αυτή τη μερίδα φιλόζωων ήταν σαφής όχι μόνο από την αντιδιαμετρικά διαφορετική άποψη και στάση που έχουμε απέναντι στους μπάτσους ειδικά αλλά και από την διαφορετική άποψη και στάση απέναντι γενικότερα στους θεσμικούς φορείς και στον τρόπο πρακτικής και δράσης. Ενδεικτικά, κάποιοι/ες από αυτούς/ες ζήτησαν ακόμα και να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη και τους/ις υπευθυνους/ες του αττικού λες και αυτό θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Φυσικά δεν τους άφησαν ούτε οι μπάτσοι να μπουν.

Στο χώρο υπήρχαν πανό ενάντια στον εγκλεισμό και στα ζωολογικά πάρκα από αναρχικές ατομικότητες και πετάχτηκαν και τρικάκια. Από τη μεριά μας, βάψαμε το δρόμο με συνθήματα ενάντια στον εγκλεισμό των μη ανθρώπινων ζώων και υπερ της απόδρασης του χιμπατζή, φωνάξαμε συνθήματα και ενοχλήσαμε κάποιους/ες επίδοξους/ες πελάτες/ισσες.

Ακολουθούν φωτογραφίες.

ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

parasita.espivblogs.net

parasita@riseup.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply